Bu haftaki blog yazımızda sizlere frenli servo motorun ne olduğunu açıklayacağız. Frenli servo motor elektriksel ve mekaniksel olarak farklıdır. Çelik plakalardan oluşan manyetik frenlere sahiptir ve bu frenler motorun arka miline monte edilmiş durumdadır. Bu sayede servo motor mekanik frenleme yapabilir. Kullanılan frenlerin devreye girmesi AC veya DC akıma bağlıdır. Frenli servo motorlar rotor, rotor magnetleri, stator, stator sarımları, kontrol sistemi ve fren sisteminden oluşur. Paketleme makineleri, büro makineleri, radarlar, klimalar, pompalar, oyuncaklar, robotlar ve daha pek çok makine için uygundur.
AC ve DC Gerilim Frenleme Arasındaki Farklar
AC ve DC gerilim frenleme arasındaki farkı şu şekilde sıralamamız mümkündür;DC frenli servo motorlar daha düşük akımları çeker.AC frenli servo motorları beslemede kullanılan bobinler DC frenli servo motorlara göre daha çok yer kaplar.Ac frenli servo motorlar DC frenli servo motorlara göre daha hızlı devreye girer. Bu özellik ise sık frenleme gerektiren uygulamalar için idealdir.AC frenli servo motorlar daha fazla ısınma olabilir. Bu da frenin daha gürültülü çalışması anlamına gelmektedir.AC frenli servo motorların avantajları ve dezavantajları göz önünde bulundurulduğunda DC frenli servo motorların avantajları ve dezavantajları da düşünüldüğünde DC frenli servo motorların daha fazla kullanıldığı görülmektedir.
Resimde standart bir frenli servo motorun bağlantısını görmektesiniz.
Frenli servo motorları aktardığımız blog yazımızın sonuna geldik. Siz de frenli servo motor kullanmak istiyorsanız ilgili sayfayı ziyaret edebilirsiniz. Şahin Rulman güvencesi ile frenli servo motor satın alabilir ya da sorularınız için bizimle iletişime geçebilirsiniz.